Repovedellä on mielenkiintoinen kolmikanta, johon kuuluu kolme isoa ja vahvaa toimijaa. Kymiyhtiö eli nykyinen UPM, Puolustusvoimat sekä Metsähallitus. Onneksi jokaisessa jättiläisessä on aina mukavia ihmisiä vastassa, joiden kanssa on helppoa tehdä yhteistyötä, kehittää aluetta ja vaihtaa kuulumisia. Kuluneelle viikolle osui palaverit jokaisen näiden kolmen tahon kanssa.
Kymiyhtiön kanssa tarinoidessa keskustelut ajautuvat usein alueen metsäiseen historiaan. Tietenkin, koska yhtiöllä on ollut iso merkitys Repoveden historialle sekä savotoilla syntyneille tarinoille. Repovedestä virallista kansallispuistoa ei oikeastaan ole kuin murto-osa. Suurimman osan ajasta retkeilijät patikoivat Aarnikotkan suojelualueella eli UPM:n edelleen omistamalla maaperällä. Selkeyden vuoksi säännöt ovat samat kuin kansallispuistossakin ja molempia alueita huoltaa Metsähallitus.
UPM:n toimesta saa aina hyvää sparrausta yritystoimintaan, tiukkoja kysymyksiä ja aivan loistavia ideoita. Lisäksi yhtiö on ansiokkaasti säilyttänyt tietoa vanhoista Repoveden savottaperinteeseen ja Saarijärven kämppään liittyvistä asioista. Ja meillä molemmilla on hyvin yhtenevät intressit eli alueen luonnon, tarinaperinteen ja historian säilyttäminen pitkälle tulevaisuuteenkin.
Jotkut Repoveden kävijöistä kysyvät Aarnikotkasta ja nimi sekoitetaan maakotkaan. Ja joskus jopa kysellään mistä Repovedellä majailevan kotkan pesän voisi mahdollisesti löytää. Aarnikotka eli Griffin oli siis Kymiyhtiön vanha logo, joka kuvaa leijonaa, jolla on selässään kotkan siivet. Logo juontaa juurensa jo Venäjän vallan alta. Vuonna 1872 perustettiin Voikkaalle Kymin Osakeyhtiö, josta nykyinen metsäjätti on vuosien saatossa syntynyt. Maakotkaa ei kansallispuistosta siis ainakaan vielä löydä. :)